Receptfritt

Vilka läkemedel finns i sortimentet?

ICA Kvantum i Kungens Kurva säljer receptfria läkemedel som kan hjälpa mot vanliga besvär som värk och feber, förkylning, allergi och halsbränna. Läkemedlen är välkända för de flesta och har funnits att köpa fritt på apoteken under lång tid.

Vårt sortiment finner Du vid avstämningskassan i utcheckningsområdet för Kungens Självscanning, som alltid är bemannat.

De produkter som finns i vårt sortiment är utvalda av Läkemedelsverket och får enbart köpas av personer över 18 år.

Varför har ICA Kvantum receptfria läkemedel?

Vi tror att vardagen blir enklare när det går att köpa huvudvärkstabletter och andra receptfria läkemedel samtidigt som maten, särskilt då våra öppettiderna är generösa (måndag till söndag 08-22).

Det är bra att det finns strikta regler och förordningar från Läkemedelsverket som vi måste följa. Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att köpa receptfria läkemedel hos oss.

Vilken hjälp kan Du få i vår butik?

Vi informerar gärna om vilka läkemedel vi säljer, men vi får enligt Läkemedelsverket inte ge råd om vilka Du ska välja.
För information om de olika läkemedlen hänvisar vi till Fass (Farmaceutiska specialiteter i Sverige). Det är en uppslagsbok som innehåller alla läkemedel som är godkända i Sverige och den hittar Du på

www.fass.se

Är det säkert att köpa receptfria läkemedel hos ICA Kvantum i Kungens Kurva?

Innan en ICA-butik får sälja receptfria läkemedel måste vissa krav uppfyllas. Dels måste en anmälan lämnas in till Läkemedelsverket, dels måste butiken ha ett egenkontrollprogram och slutligen måste personalen ha genomgått en utbildning i hur man hanterar läkemedel på rätt sätt.