Svanmärkt och KRAV-certifierad butik

Nu kan Du handla Kungligt i en Svanmärkt och KRAV-certifierad butik!

ICA Kvantum i Kungens Kurva är Svanmärkt och KRAV-certifierad! Ett bra bevis på vårt miljöarbete och miljöengagemang — Vi arbetar ständigt på att bli en bättre butik för Dig!

Du känner säkert igen märkningen från toalettpapper, tvättmedel eller andra rengörings-produkter. Nu finns Svanmärkningen också på matbutiker.

Att vi är en Svanmärkt butik betyder bland annat att Du alltid kan hitta ett brett sortiment av miljömärkta, ekologiska och rättvisemärkta produkter. Du möter en engagerad personal och handlar i en butik där vi ständigt arbetar för att minska vår miljöpåverkan.

För att bara nämna några exempel: Vi arbetar för att minska energiförbrukningen från våra kyldiskar och ventilation, vi sorterar, återvinner och minimerar vårt avfall, våra varutransporter är miljöanpassade och all städning av butiken görs på ett miljöanpassat sätt. Allt detta har Svanen kontrollerat!

Genom att uppfylla de krav som ställs på en Svanenmärkt butik tar vi vårt miljöarbete ett steg vidare för Dig och vår gemensamma miljö — Framtiden skapas nu!

Som KRAV-certifierad butik får vi hantera KRAVs namn och märke. Det innebär i förlängningen att vi får stycka, märka, packa om, putsa, dela och hantera KRAV-godkända produkter. Det innebär också att vi har möjlighet att sälja KRAV-godkända produkter i lösvikt parallellt med konventionella dito.

Att vara KRAV-certifierad innebär att vi tillåter årlig revision (kontroll) av att vår verksamhet bedrivs enligt KRAVs regler.

Ytterligare information om KRAV finner Du på www.krav.se

Välkommen in till Din Svanmärkta och KRAV-certifierade butik i Kungens Kurva!