Köttavdelningen

Hos oss på ICA Kvantum i Kungens Kurva kan Du få din köttbit tillskuren efter Dina egna önskemål samt även köpa dagsfärsk finmald köttfärs.

Jag och mina kunniga kollegor styckar och paketerar en stor del av vårt kött själva i butiken.

Prova Ola´s Entrecôte med örtsås

Ingredienser:

4 skivor entrecôte (à ca 250g)
4 bakpotatis
4 msk smör
4 krm salt
4 krm peppar

Vitlökssmör

2 vitlöksklyftor
4 msk smör

Sås

2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
4 dl vitt vin
2 tsk torkad dragon
8 krm maizena majsstärkelse
8 msk vispgrädde
4 msk hackad persilja
salt

Ta fram köttet och sätt ugnen på 225C.
Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
Vitlökssmör: Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda med smör, ställ kallt.
Sås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt vin och dragon. Låt koka ihop till hälften. Rör ut majsstärkelsen i grädde och vispa ner i såsen. Låt sjuda ca 2 minuter. Tillsätt persiljan. Smaka av med salt.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i ca 4 minuter på varje sida. Servera gärna kött, sås, vitlökssmör och potatis med en grönsallad.

Ola, chef för köttavdelningen

Ola

Chef Köttavdelningen