Fiskavdelningen

ICA Kvantums fiskavdelning är en upplevelse utöver det vanliga. Vi har allt från skaldjur till dagsfärska fiskfileér. Får vi fresta med löjrom, fiskpaté eller en röra till förrätt?

Jag och mina tjänstvilliga medarbetare hjälper Dig alltid med att filéa, fjälla etc.

Conny´s Purjolökslax

4 PORTIONER
600 g laxfilè
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 purjolökar eller 6 salladslökar
1 - 2 gula paprikor
1 msk smör
50 g rökt lax
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin (eller 1 msk pressad citron + vatten)

Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite smör i en stekpanna och lägg över det i en ugnsäker form. Hacka den rökta laxen och blanda ner den. Häll på grädde och vin. Skär laxen i 4 bitar och lägg i formen. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Servera med citron och kokt ris eller potatis.

Conny, chef för Fiskavdelningen

Conny

Chef Fiskavdelningen